dinsdag, 7. mei 2013 - 16:39 Update: 03-07-2014 0:58

Celstraffen en tbs voor martelmoord in Velp

Celstraffen en tbs voor martelmoord in Velp
Foto: Archief EHF
Celstraffen en tbs voor martelmoord in Velp
Foto: Archief EHF
Velp

De rechtbank heeft vandaag een 55-jarige vrouw en een 35-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor de moord op een 60-jarige man in Velp. Een 31-jarige vrouw is voor hetzelfde feit veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar en TBS met dwangverpleging.

De rechtbank vindt bewezen dat de vrouwen en de man het slachtoffer op 30 november 2011 in zijn eigen woning urenlang hebben mishandeld, zijn handen en voeten hebben samengebonden, het slachtoffer in een dekbed en een tapijt hebben verpakt, hem een zak over zijn hoofd hebben gedaan en hem uiteindelijk aan zijn lot hebben overgelaten in een kelderbox. Er zijn diverse letsels toegebracht aan het slachtoffer, waaronder steekletsels, toegebracht 3 tot 6 uur voor zijn dood, en hoofdletsel, enkele minuten voor zijn dood.

Gelet op de gruwelijkheid van de moord heeft de rechtbank aan de 55-jarige vrouw en 35-jarige man een gevangenisstraf opgelegd van 18 jaar. Deze is hoger dan de straf die de officier van justitie had geëist (16 jaar).
De straf opgelegd aan de 31-jarige vrouw is wel gelijk aan de eis van de officier van justitie. Bij de vrouw was ten tijde van het plegen van het delict sprake van een gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van de geestvermogens. Zij wordt daarom door de rechtbank als sterk verminderd toerekeningsvatbaar beschouwd.

Provincie:
Tag(s):