donderdag, 16. mei 2013 - 14:42 Update: 03-07-2014 0:58

Celstraffen voor schietpartij Falklanddreef Utrecht

Foto van vuurwapen | Sxc
Foto: SXC
Utrecht

Drie mannen van 32, 25 en 22 jaar zijn donderdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot gevangenisstraffen van tien, zes en drie jaar voor de schietpartij op de Falklanddreef in Utrecht Overvecht in juli 2012.

De 32- jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. Hij is volgens de rechtbank degene geweest die het fatale schot op het slachtoffer heeft gelost. De man is ook veroordeeld voor poging doodslag op de twee andere mannen uit Amsterdam, wapenbezit en het in bezit hebben van  hasj.

De twee Amsterdammers die veroordeeld zijn tot gevangenisstraffen van zes en drie jaar zijn veroordeeld voor vrijheidsberoving, afpersing en wapenbezit. De rechtbank heeft bij de 25-jarige man een hogere gevangenisstraf opgelegd omdat de rechtbank poging doodslag op de Utrechtse man bewezen achtte. De 22-jarige man werd van dat feit vrijgesproken.

De mannen in de woning zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een werkstraf van 200 uur voor hun aandeel in de verkoop van hasj.

Provincie:
Tag(s):