dinsdag, 26. februari 2013 - 9:50 Update: 03-07-2014 1:02

Chef'Special en Jeugd van Tegenwoordig op Bevrijdingsfestival Limburg

Chef'Special en Jeugd van Tegenwoordig op Bevrijdingsfestival Limburg

Roermond - De ambassadeurs van de vrijheid 2013 Chef’Special mogen in Roermond de aftrap komen geven van Bevrijdingsdag in Limburg onder het landelijke motto ‘Vrijheid spreek je af’. Dit heeft de organisatie van het Bevrijdingsfestival Limburg bekend gemaakt.
Naast Chef’Special treden op Drive like Maria, The New Cool Collective, Finalist Nu of Nooit: Fin de Ciècle, Rebzjie, Peter Beeker en ongenode gasten, Minyeshu, Daily Bread en als afsluiter De Jeugd van Tegenwoordig. De presentatie is in handen van Marco Roelofs.

Samen met Miss Montreal en DIO is de Haarlemse band ‘Chef Special’ ambassadeur van het bevrijdingsfeest 2013. Chef’Special heeft de afgelopen jaren in samenwerking met 3FM een grote bekendheid gecreëerd. Ze speelden op de grootste festivals, zoals Pinkpop, Lowlands en Sziget. En ze sloten afgelopen jaar af met twee uitverkochte concerten in het Patronaat te Haarlem, waar zij een jaar eerder hun succesvolle album “One for the Mrs” voor het eerst ten gehore brachten. In Roermond is de vijfkoppige band te zien om 12.30 uur voor het onsteken van het vrijheidsvuur. Jaarlijks bezoeken rond de 25.000 mensen de 5 mei viering in Roermond. Omdat dit jaar Bevrijdingsdag op een zondag valt, verwacht de organisatie meer bezoekers dan gemiddeld. De activiteiten vinden wederom plaats in de gehele binnenstad. De organisatie raadt bezoekers voor het festival aan om met het openbaar vervoer te reizen.
Provincie: