dinsdag, 11. juni 2013 - 10:40 Update: 03-07-2014 0:56

Consument besteedt meer geld aan duurzaam eten

Foto van tuinbouw | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2012 die staatssecretaris Sharon Dijksma naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, blijkt dat Nederlandse consumenten vorig jaar 25 procent meer geld hebben uitgegeven aan duurzaam voedsel, zo melden verschillende media dinsdag.

Duurzaam voedsel zijn producten die zich positief onderscheiden door de manier waarop ze geproduceerd zijn: diervriendelijk, biologisch, milieuvriendelijk en/of ethisch. Vorig jaar steeds de omzet tot 2,2 miljard euro. Toch is duurzaam voedsel is nog maar 5,5 procent van onze totale consumptie. De consumentenuitgaven aan duurzaam voedsel zijn in minder dan drie jaar tijd verdubbeld. Niet alleen bij de mensen op tafel, maar ook in restaurants, in zorginstellingen en in de supermarkt. Sharon Dijksma van Economische Zaken schrijft in haar brief aan de Kamer:'De samenleveing laat hiermee zien dat duurzaam voedsel steeds belangrijker wordt. Dat sterkt mij in de weg die wij zijn ingeslagen.' Dijksma geeft meer geld uit aan duurzaam voedsel.

 

Provincie: