maandag, 15. april 2013 - 19:55 Update: 03-07-2014 0:59

Cruijff kan belletje Heynckes verwachten

Cruijff kan belletje Heynckes verwachten
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

(Elf Voetbal) Johan Cruijff kan in de nabije toekomst een belletje verwachten van Jupp Heynckes. De Duitse oefenmeester van FC Bayern München ziet de Nederlander als de perfecte raadgever.

"Ik ken het Spaanse voetbal en Barcelona erg goed. Maar als ik toch iemand zou willen bellen, zou ik Johan Cruijff kiezen. Hij heeft dit Barça-systeem immers uitgevonden", begint Heynckes zijn verhaal tegenover het Duitse Sport1. Overigens hoeft Heynckes niet te rekenen op medewerking van opvolger Josep Guardiola.

De Spaanse opvolger van Heynckes kan uit respect voor zijn oude werkgever geen informatie prijsgeven. "Hij kan uit respect voor zijn voormalige werkgever niks prijsgeven. Maar dat heb ik ook helemaal niet nodig", besluit Heynckes zijn verhaal. FC Bayern München en FC Barcelona nemen het tegen elkaar op in de halve finale van de Champions League.

FC Bayern is al kampioen van Duitsland en opponent Barca heeft een voorsprong van dertien punten op de nummer twee Real Madrid in de Primera Division. De andere halve finale van het Miljoenenbal is een duel tussen Real Madrid en Borussia Dortmund.
 

Categorie:
Tag(s):