maandag, 6. mei 2013 - 8:51 Update: 03-07-2014 0:58

Cruijff legt uit: Verkoos vaderrol boven Ajax-huldiging

Foto van Cruijff | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) De afwezigheid van Johan Cruijff bij de kampioensfestiviteiten van Ajax deden heel wat wenkbrauwen fronsen gisteren.

In zijn Telegraaf-column legt de Ajax-adviseur uit waarom hij na zijn revolutie de titel die zijn zoon Jordi als technisch directeur bij Maccabi Tel Aviv haalde verkoos boven zijn aanwezigheid in Amsterdam.

"Ik heb begrepen dat er gistermiddag in de ArenA een spandoek was met de tekst: Ajax en Maccabi Champions. Dat vond ik heel mooi om te horen. Ook omdat het eerste kampioenschap dat mijn zoon Jordi als technisch directeur haalde veel gelijkenissen vertoonde met de titel van Ajax."

"Nadat de kampioenswedstrijd in een uitverkocht stadion met 1-0 door Maccabi Tel Aviv was gewonnen, volgde midden in de stad op een groot plein de huldiging waar ook zo'n 50.000 mensen bij aanwezig waren."

"Als je zoiets door de ogen van een vader ziet, dan ben je ongelooflijk trots. Net als Ajax twee jaar geleden heeft Maccabi lang (tien jaar) op deze hoofdprijs moeten wachten en kwamen er veel emoties los. Ik vond het mooi om dit van dichtbij mee te kunnen maken."

Categorie: