maandag, 8. april 2013 - 8:25 Update: 03-07-2014 1:00

Cruijff wil hervorming arbitrage na buitenspelgoals CL

Cruijff wil hervorming arbitrage na buitenspelgoals CL
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Johan Cruijff heeft met verbazing de kwartfinales van de Champions League gevolgd.

De Ajax-adviseur zag twee buitenspelgoals goedgekeurd worden en pleit nu voor een grondige hervorming van het scheidsrechtersbeleid."Ik heb al eerder aangegeven, dat je de problemen niet oplost door er meer mensen bij te betrekken", Aldus Cruijff in zijn Telegraaf-column. "Verbeteren doe je op een andere manier. Een spits die een paar kansen mist, loopt het risico de volgende wedstrijd op de bank te zitten of in het tweede te spelen. Voor een scheidsrechter geldt dat niet. Daar zou je mee kunnen beginnen. Zoals ook trainingen en begeleiding extra aangescherpt kunnen worden, waardoor het niveau verder omhoog gaat."

"Wel moet je gewoon accepteren, dat als een spits een kans mist een scheidsrechter soms ook een fout maakt. Alleen moet het niet zo opzichtig zijn als bij Paris Saint Germain - Barcelona en Bayern München - Juventus, toen twee buitenspelgoals werden goedgekeurd terwijl er op dat moment zes arbiters in en om het veld stonden. Vooral bij de 1-1 in Parijs kan je afvragen wat de scheidsrechter, grensrechter en de extra arbiter bij het doel aan het doen waren."

"Het gaf aan, dat ook dit systeem niet waterdicht is en dat het 'm niet in de kwantiteit zit. Dus moet je werken aan de kwaliteit."

Categorie: