dinsdag, 11. juni 2013 - 9:24 Update: 03-07-2014 0:56

Cultuurkaart voor middelbare scholieren blijft bestaan

Archief fbf
Foto: fbf
Den Haag

De Cultuurkaart voor middelbare scholieren blijft bestaan. Dat heeft minister Jet Bussemaker besloten. Het vorige kabinet wilde de Cultuurkaart nog afschaffen, maar de bewindsvrouw stelt opnieuw geld voor de kaart beschikbaar.

Zij trekt hiervoor de komende tien jaar in totaal 50 miljoen euro uit. Dit schrijft Bussemaker dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer, zo meldt de Volkskrant.

De minister hecht veel waarde aan goed cultuuronderwijs. Ze vindt dat de tijd voorbij is dat cultuuronderwijs gezien wordt als een leuke franje.  Bussemaker schrijft in de brief aan de Tweede Kamer dat kinderen door goed cultuuronderwijs een creatieve en onderzoekende houding ontwikkelen.

Met ingang van het schooljaar 2013-2014 stelt ze per jaar 4,9 miljoen euro beschikbaar: 5 euro per leerling in het voortgezet onderwijs. Scholen doen mee op vrijwillige basis en leveren een bijdrage van 10 euro per leerling. Bussemaker: 'Maar we moeten af van het idee dat je met zo'n kaart één keer naar een toneelstuk gaat en dat is het dan. De kaart moet een onderdeel worden van het culturele curriculum op de middelbare school.' Het bedrag kan worden uitgegeven aan bezoekjes aan bijvoorbeeld theaters en musea. Daarnaast is de cultuurkaart een kortingskaart.

Bussemaker liet al eerder weten dat het vak culturele en kunstzinnige vorming (CKV) toch weer verplicht wordt. Daarover komt voor de zomer duidelijkheid, schrijft Bussemaker. Het vorige kabinet wilde CKV schrappen als verplicht vak.

Provincie:
Tag(s):