zondag, 28. april 2013 - 20:34 Update: 03-07-2014 0:58

Dam vandaag al bomvol. Koning is er klaar voor

foto van drukke Dam | bon
Foto: Bon
Dam vandaag al bomvol. Koning is er klaar voor
Foto: Bon
foto van Oranjes | bon
Foto: Bon
Amsterdam

Amsterdam is klaar voor de troonswisseling. Op de Dam leek het zondag of de troonswisseling plaats vond, zo druk was het.

Veel nieuwsgierigen gingen vandaag bij het paleis op de Dam kijken om zo al vast in stemming te komen en te genieten van de velen versierselen. Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en premier Mark Rutte lichtten in Amsterdam de buitenlandse pers in over de gang van zaken op Koninginnedag. Naar schatting zijn rond de 1500 journalisten in Amsterdam. Om die tevreden te stellen en Amsterdam te promoten, werd zij op de grachten en op het IJ rondgevaren.

Dinsdag wordt een groot feest in Amsterdam met bijzondere evenementen. Een daarvan is het optreden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en Armin van Buuren. Zij treden allebei op tijdens de Koningsvaart op de Kop van Java-eiland. De 15.000 kaarten die daarvoor konden worden gekocht zijn inmiddels uitverkocht. Amsterdam staat voor de grootste veiligheidsoperatie uit de geschiedenis van de stad. De politie zal 3000 Amsterdamse agenten en 7000 collega's uit de rest van Nederland inzetten om de inhuldiging en het feest daaromheen in goede banen leiden. 
 

Provincie:
Tag(s):