vrijdag, 8. november 2013 - 16:15 Update: 03-07-2014 0:49

Debuut Veltman; Narsingh en Stekelenburg terug in Oranje-selectie

Foto van Louis van Gaal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hoenderlo/Zeist

Bondscoach Louis van Gaal heeft Joël Veltman opgenomen in de 23-koppige selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijden tegen Japan en Colombia. Dit heeft de KNVB vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Voor de 21-jarige Veltman is het zijn eerste uitverkiezing voor Oranje. De Ajacied kwam als jeugdinternational uit voor Onder 17, Onder 19 en de Beloften.

Verder ontvingen Luciano Narsingh (PSV) en Fulham-goalie Maarten Stekelenburg een uitnodiging voor de interlands. Beide spelers kwamen vorig jaar oktober voor het laatst in actie tijdens Roemenië – Nederland (1-4). Ook doelman Tim Krul, die net als Narsingh, Veltman en Stekelenburg niet tot de voorlopige spelersgroep behoorde, is er tegen Japan en Colombia bij. 

Van de voorlopige selectie, die uit 24 spelers bestond, doet Van Gaal geen beroep op Jeffrey Bruma (PSV), Leroy Fer (Norwich City), Wesley Sneijder (Galatasaray), Michel Vorm (Swansea City) en Paul Verhaegh (FC Augsburg).

Zaterdag 16 november staat het uitduel met Japan op de agenda. Locatie is de Genkse Cristal Arena (België), waar om 13.15 uur wordt afgetrapt.

Drie dagen later -dinsdag 19 november- sluit de ploeg van bondscoach Louis van Gaal het jaar 2013 af met een wedstrijd tegen Colombia. Plaats van handeling is de Amsterdam ArenA, waar het beginsignaal om 20.30 uur klinkt.