maandag, 18. februari 2013 - 11:06 Update: 03-07-2014 1:02

Degelijk Vitesse in eigen huis voorbij slap FC Groningen

(ELF-Voetbal) Vitesse had zondagmiddag in eigen huis geen kind aan FC Groningen. De bezoekers uit het hoge noorden wisten slechts één grote mogelijkheid te creëeren tegen de Arnhemmers, die op degelijke wijze wisten te winnen door treffers van Mike Havenaar en Wilfried Bony.

De eerste helft viel er niet al te veel te genieten in Stadion GelreDome. Vitesse controleerde het spel en kreeg kansen via een kopbal van Jonathan Reis en een afstandschot van Guram Kashia. Ook Mike Havenaar was gevaarlijk, maar de Japanner met een Nederlands paspoort slaagde er niet in om het leer tussen de palen te schieten.

Aan de andere kant kwam Groningen er sporadisch uit. Tien minuten voor het rustsignaal kregen de bezoekers via Genero Zeefuik dé kans op de openingstreffer. De aanvaller ontsnapte aan de buitenspelval, maar bleek vervolgens in een één-op-één duel niet opgewassen tegen Vitesse- goalie Piet Velthuizen. Ook de rebound van Michael de Leeuw trof geen doel.

Kort na de rust was het raak voor Vitesse. Havenaar kopte een voorzet vanaf de rechterflank enkele centimeters over de doellijn: 1-0. Even later kon topscorer Wilfried Bony het duel van dichtbij beslissen, maar de Ivoriaan faalde na een voorzet van de veelopkomende Patrick van Aanholt. In de 62ste minuut besliste de spits het duel alsnog. Een overtreding van Oluwafemi Ajilore op Marco van Ginkel werd bestraft met een strafschop, die feilloos werd binnengeschoten door Bony: 2-0.