vrijdag, 7. juni 2013 - 22:16 Update: 03-07-2014 0:56

Degradatie Alphense Boys voor vechtpartij

Foto van rode kaart scheidsrechter | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist

De tuchtcommissie van de KNVB plaatst de Alphense Boys met ingang van volgend seizoen terug van de hoofdklasse naar de eerste klasse. Dit meldt de KNVB vrijdag.

Bovendien krijgt de club een boete opgelegd van €200,- en is er bepaald dat Alphense Boys bij de eerstvolgende drie bindende thuiswedstrijden geen publiek mag toelaten.

Massale vechtpartij
De tuchtcommissie bestraft Haaglandia/Winston met een boete van €200,-. Beide clubs hebben de mogelijkheid om tot en met donderdag 13 juni in beroep te gaan. Aanleiding voor de tuchtzaak was de collectieve vechtpartij na afloop van hun onderlinge duel in de nacompetitie van zondag 2 juni jongstleden.  


Gevolgen voor competitie
Als gevolg van de uitspraak is zeker dat Haaglandia/Winston met Juliana’31 is geplaatst voor de topklasse. In eerste instantie was er één plaats in de topklasse via de nacompetitie te winnen. Door de promotie van Achilles’29 naar de Jupiler League ontstaat een tweede plaats. Deze plaatsen worden dus ingenomen door de finalisten van de nacompetitie, te weten Juliana’31 en Haaglandia/Winston.

Voor de hoofdklasse spelen SC Joure, Deurne en Quick voor het opvullen van de open plaats van FC Hilversum en de open plaats die is ontstaan door de promotie van Achilles’29. Doordat de tuchtcommissie Alphense Boys terugplaatst naar de eerste klasse, ontstaat er een 3e open plaats in de hoofdklasse.

Indien Alphense Boys geen beroep aantekent of de Commissie van Beroep de uitspraak van de tuchtcommissie handhaaft, komen SC Joure, Deurne en Quick volgend seizoen alle drie uit in de zondag hoofdklasse. Hangende de beroepstermijn wordt de nacompetitie gewoon voortgezet.   
 
 
Categorie: