dinsdag, 9. juli 2013 - 10:25 Update: 03-07-2014 0:55

Van den Herik tegen nieuwe Kuip

Foto van logo van Feyenoord | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVortbal) Jorien van den Herik heeft zich in een open brief in het Algemeen Dagblad uitgesproken tegen de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord. De oud-voorzitter van Feyenoord deelt de mening dat het huidige stadion een update moet krijgen, maar vindt het momenteel onverantwoord om een dergelijk besluit te nemen.

"In deze crisistijd lijkt mij elke financiële steun bijna misdadig. Er is immers sprake van een groot financieel tekort bij de gemeente Rotterdam en veel onzekerheid over behoud van banen en daaruit voortvloeiend het gevaar van sociale onrust in de stad. Er zijn veel cijfers, spreadsheets, maar nog meer aannames en vergezichten. Geproduceerd door mensen die aan dit nieuwe stadion willen verdienen. Los van al die vingervlugge mannen die er in het voortraject al aan hebben verdiend", aldus Van den Herik in het AD.

Van den Herik ziet nergens worden aangetoond dat de club Feyenoord baat heeft bij nieuwbouw. "Wie plezieren we met een nieuw stadion? Simpel: iedereen die aan de totstandkoming van een nieuw stadion verdient." En of het trouwe legioen wordt gediend is met nieuwbouw is nog maar helemaal de vraag. "We worden propagandistisch misleid."

Categorie:
Tag(s):