maandag, 20. mei 2013 - 9:24 Update: 03-07-2014 0:57

Van der Gun: In de finale is alles anders

Foto van bal in doel | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Van der Gun: In de finale is alles anders
Foto: Archief FBF.nl

FC Utrecht bereikte gisteren ten koste van sc Heerenveen de finale van de play-offs om Europees voetbal. De focus ligt volledig op het tweeluik tegen FC Twente en aanvaller Cedric van der Gun zet zijn ploeg alvast op scherp.

Tegen de Friezen ging het relatief makkelijk. "We hebben niet veel grote kansen tegen gekregen, in die zin ging het vrij gemakkelijk. We waren de betere ploeg", zegt Van der Gun ingesprek met NUsport. "We speelden wel goed, maar we hadden het onszelf wel nóg makkelijker kunnen maken. We hebben niet het beste spel laten zien. Het is wel een goed teken dat we dan alsnog winnen."

In compettieverband won FC Utrecht met 2-4 op bezoek bij de Tukkers. Maar dat was toen. De aanvaller waakt voor onderschatting. "Dat moet je niet willen vergelijken. Toen speelden we heel goed, dat zegt genoeg over ons. Maar we moeten er niet vanuit gaan dat we daar even met twee of drie doelpunten verschil gaan winnen. Dit is een hele andere situatie. Het is de finale van de play-offs. Dan is alles anders. Het zou al lekker zijn als we daar weten te scoren."

"Dat we eerst uit spelen zou een voordeel moeten zijn, want daarom is dat bepaald. Het zal niet heel veel uitmaken, denk ik. Uiteindelijk is het wel lekker om thuis te eindigen in de beslissende wedstrijd, maar dat wordt helemaal anders als je in de uitwedstrijd klop krijgt met grote cijfers."

Categorie:
Tag(s):