woensdag, 13. november 2013 - 13:28 Update: 03-07-2014 0:49

Van der Vaart blij met werkwijze Van Gaal

Foto van Van Gaal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

ElfVoetbal) Bondscoach Louis van Gaal houdt er een bijzondere werkwijze op na.

Hij liet al enkele jongens debuteren in Oranje en riep voor de komende twee oefenduels met Japan en Colombia ook twee debutanten op. Rafael van der Vaart kan zich wel vinden in de stijl van de bondscoach.
Joël Veltman en Davy Pröpper staan voor hun eerste interland. Elke selectie van de keuzeheer kan er weer een verrassing bij zitten. "Voor elke interland moeten we ons weer aan nieuwe spelers voorstellen", lacht Van der Vaart tegenover NuSport.

De voetballer van Hamburger SV is daar blij mee. "Dit is de tijd om nieuwe jongens uit te proberen. Het is goed voor die jonge spelers om het gevoel te krijgen, dat ze er dicht tegenaan zitten. In maart zal er pas meer duidelijkheid zijn. Vooralsnog zijn er maar drie spelers zeker van het WK, de rest moet strijden voor een plek in de selectie."

Robin van Persie, Kevin Strootman en Arjen Robben zijn die drie spelers. "Het geeft duidelijkheid aan de rest. We weten waar we aan toe zijn." Het feit dat er nu nog niet veel vastigheid is, hoeft geen nadeel te zijn, volgens de creatieve linkspoot. "Het moet op het WK gebeuren, daar moet je goed op elkaar ingespeeld zijn. Een goede voorbereiding telt dan niet meer, dat zag je wel tijdens het afgelopen EK."

Categorie: