dinsdag, 25. juni 2013 - 10:33 Update: 03-07-2014 0:55

Dode en gewonde bij schietpartij Nieuwegein, politie houdt verdachte aan

Foto van geweer | Archief FBF.nl
Foto: SXC
Nieuwegein

Maandagavond is bij een schietpartij op de Apolloburg in Nieuwegein een dode gevallen. Een tweede persoon raakte gewond. De politie heeft een man aangehouden. Dit meldt RTV Utrecht dinsdag.

De politie rukte maandagavond rond 22.00 uur massaal uit, nadat er een melding binnen was gekomen dat er schoten waren gehoord. Ter plaatse aangekomen trof zij twee gewonden aan, die per ambulance naar een ziekenhuis zijn vervoerd. Een van hen is later aan zijn verwondingen overleden. De ander is aangehouden door de politie. Zijn personalia zijn nog niet bekend, ook kan de politie nog niets zeggen over de manier waarop hij betrokken zou zijn geweest bij het vuurgevecht.

Het forensisch onderzoek is nog in volle gang en wordt op meerdere locaties in de straat uitgevoerd. De politie heeft de omgeving ruim afgezet. Ook is de politie druk met het horen van omwonenden en andere getuigen. Het is nog niet bekend wie het dodelijke slachtoffer is. Het is ook nog niet duidelijk of het om één of meerdere daders gaat.

Getuigen spreken van een donkere auto die na de schietpartij weg zou zijn gereden. De politie maakt jacht op de wagen, maar heeft weinig concrete informatie over het type auto.

Provincie: