donderdag, 6. juni 2013 - 8:25 Update: 03-07-2014 0:56

Dode, gewonden en veel schade door explosie in Nieuw-Dordrecht

foto van explosie | Archief fbf
Foto: Divers

Door een explosie in een woning in het Drentse Nieuw-Dordrecht is in de nacht van woensdag op donderdag een persoon om het leven gekomen.

Rond 03.15 uur werden bewoners van de straat wakker van een enorme knal. Toen zij naar buiten keken bleek een woning en een naastgelegen woning geheel en gedeeltelijk te zijn verdwenen.

In de naastgelegen woning, die ook door de explosie volledig werd vernield, raakten de bewoners, een 50 -en 45-jarige man gewond. Zij werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In de restanten van de volledige vernielde hoekwoning, werd door de brandweer het levenloze lichaam van een man (leeftijd en woonplaats nog onbekend) aangetroffen. Het stoffelijk overschot is overgebracht naar een mortuarium voor identificatie. Door de krachtige explosie stond er veel schade aan omliggende woningen. De bewoners van de straat werden door de gemeente opgevangen in buurthuis De Klink. De tactische en forensische opsporing van politie doet onderzoek naar de oorzaak van de explosie. Daarnaast wordt een buurtonderzoek gedaan.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):