donderdag, 11. juli 2013 - 18:55 Update: 03-07-2014 0:55

Dode wolf een (slechte) grap?

Foto van doodgereden wolf | Janneke van der Linde
Foto: Janneke van der Linde
Luttelgeest

Na flink wat onderzoeken en een aantal feiten op een rijtje te zetten kan het bijna niet anders dat de dode wolf als grap neergelegd is bij Luttelgeest.

Dit meld Faunabeheer Flevoland. Net als de grap met de dode zeehond in de Flevopolder is het zo goed als zeker dat de wolf uit Duitsland komt en in Nederland is neergelegd.

Nettie van den Belt van Faunabeheer Flevoland zegt dat een wolf een schuw dier is. Het is daarom vreemd dat de wolf in een dichtbevolkt gebied opduikt. Verder was de wolf een jong vrouwtje, helemaal alleen. Wolven leven in groepen dus dit is ook al vreemd. Een derde, niet kloppende constatering is dat er in de maag van de wolf een bever werd aangetroffen. In de buurt van Luttelgeest komen geen bevers voor.

Als laatste feit is het vreemd dat er geen automobilist zich heeft gemeld over de aanrijding. Een aanrijding met een wolf zou veel schade veroorzaken, maar er is niemand geweest die een aanrijding heeft gehad. Al deze feiten op een rijtje zettend is het voor Faunabeheer Flevoland wel duidelijk: het was een grote grap.

Provincie:
Tag(s):