woensdag, 24. juli 2013 - 12:39 Update: 03-07-2014 0:54

Dode Zevenaarse omgekomen door misdrijf

Foto van forensisch onderszoek | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De vrouw die dinsdagochtend 23 juli levenloos in een woning aan de Spaakstraat werd aangetroffen, is het slachtoffer geworden van een misdrijf.

Het gaat om de 30-jarige bewoonster. Laat op de avond is in Duitsland haar 32-jarige ex-vriend als verdachte aangehouden. Een Team Grootschalig Opsporing stelt een onderzoek in.

Melding

De alarmcentrale 112 kreeg rond 07.20 uur een melding over de vrouw, waarop politie- en ambulancepersoneel naar de woning gingen. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen

Onduidelijke doodsoorzaak

Al snel bleek, dat het slachtoffer was overleden en de traumahelikopter werd afgezegd. Aangezien er geen directe duidelijkheid over de doodsoorzaak was, werd het Team Forensische Opsporing opgeroepen voor een sporenonderzoek.

Slachtoffer misdrijf

De omgeving van de woning werd afgezet en de politiemedewerkers werkten vanuit een zogenaamde PD-Unit. Tijdens dit onderzoek werd duidelijk dat de vrouw het slachtoffer was geworden van een misdrijf.

TGO

In de loop van de middag werd er een Team Grootschalig Opsporing (TGO) opgeroepen. Rechercheurs uit de hele Eenheid Oost-Nederland begonnen onder andere met een buurtonderzoek.

Aanhouding

Laat op de avond werd in Duitsland haar ex-vriend aangehouden. Het onderzoek is in volle gang en in deze fase worden verder geen mededelingen gedaan.

Tips

De politie vraagt mensen die voor dit onderzoek informatie hebben om contact op te nemen met 0900 – 8844. Dit kan ook via e-mail. Het adres is: denver@gelderland-midden.politie.nl