vrijdag, 21. juni 2013 - 12:48 Update: 03-07-2014 0:56

Doelwit schietpartij Staatsliedenbuurt aangehouden

Foto afgezet gebied | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De politie heeft het belangrijkste doelwit van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt op 30 december 2012 gearresteerd. Benaouf A. (29) wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Najib Bouhbouh. Dit meldt Het Parool.

Najib Bouhbouh werd op 18 oktober 2012 geliquideerd voor het hotel Crowne Plaza in Antwerpen. Hierbij werd hij beschoten door de inzittenden die uit een auto sprongen met Nederlands kenteken. Bouhbouh werd door vijf kogels geraakt in hoof en borst. Hij overleed aan de gevolgen hiervan. 

Bij het OM bestaat het vermoeden dat Bouhbouh is geliquideerd omdat hij zich gemengd had in een conflit over een partij cocaïne die verdwenen was in de haven van Antwerpen. In de partij cocaïne was geïnvesteerd door de groep rond Benaouf A. 

Niet veel later werd in Amsterdam Gwenette M. en die andere gearresteerd. Zij waren mogelijk op zoek naar Benaouf A. omdat zij, naast dat zij wapens en een kogelwerend vest droegen, een papiertje bij zich hadden met kenteken van A.  Dit om mogelijk wraak te nemen op de liquidatie van Bouhbouh.

Provincie:
Blik op 112: