maandag, 16. december 2013 - 16:58 Update: 03-07-2014 0:46

Dood aangetroffen stel Sassenheim had vooraf ruzie

Foto van forensisch onderzoek rond woning | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Sassenheim

Het onderzoek naar twee dood aangetroffen mensen, een man en een vrouw, in een woning aan de Hooge Wei te Sassenheim op 5 juni 2013 is afgerond. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Uit het onderzoek is gebleken dat de 33-jarige man zijn 23-jarige vriendin die zwanger was, heeft doodgeschoten, waarna hij zichzelf met hetzelfde wapen van het leven beroofde.

Nadat de politie die dag in juni in de woning de levenloze lichamen van de bewoners aantrof, werd door forensische deskundigen van de politie onmiddellijk een uitvoerig sporenonderzoek ingesteld in en rondom de woning.

Uit dit sporenonderzoek kon worden vastgesteld, dat de ramen en de deuren van de woning van binnenuit hermetisch waren afgesloten. Hieruit kon worden afgeleid dat er verder geen andere personen betrokken waren, dan de bewoners.

Ruzie
Het onderzoek heeft zich daarom met name gericht op wat er zich voorafgaand aan het incident in de woning heeft afgespeeld. Uit het tactisch onderzoek, het aangetroffen sporenbeeld en de analyses van de sporen, kan worden afgeleid dat er in de avond van 4 juni 2013 sprake is geweest van onenigheid tussen beide partners, waarbij door de man gebruik is gemaakt van een vuurwapen. 

De eindconclusie van Politie Eenheid Den Haag en het Openbaar Ministerie is dat de man de zwangere vrouw heeft doodgeschoten, waarna hij zichzelf met ditzelfde wapen van het leven heeft beroofd.