vrijdag, 21. juni 2013 - 14:52 Update: 03-07-2014 0:56

Dood gevonden man Tjeukemeer was vastgebonden en verbrand

Foto van forensisch onderzoek grasveld | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Sint Nicolaasga

Uit onderzoek is gebleken dat het lichaam dat donderdagmorgen is aangetroffen bij de zwemplaats de Ulesprong aan de Tsjûkemarwei, een man betreft. Dit meldt de politie vrijdag.

Verbrand en vastgebonden
De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld. Voorbijgangers zagen het lichaam donderdag liggen en waarschuwden de politie. De politie gaat in deze zaak uit van een misdrijf. De man is verbrand en vastgebonden aangetroffen. Het onderzoek richt zich er nu op om op korte termijn de doodsoorzaak en de identiteit van de man vast te stellen.

Groot onderzoek
De politie startte direct een grootschalig rechercheonderzoek. Hierbij is gebruik gemaakt van een helikopter en een boot. De omgeving bij de zwemplaats is afgezet. Er zijn ruim 25 rechercheurs op de zaak gezet. Het onderzoek op de plaats delict is vandaag (vrijdag) verder gegaan. De Mobiele Eenheid kamt vrijdagmiddag het gebied minutieus uit, op zoek naar sporen.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mensen die in de late woensdagavond of in de nacht van woensdag op donderdag bij zwemplaats de Ulesprong iets bijzonders hebben gezien of gehoord. Zo heeft een groep mensen die avond een feestje gehad in dat gebied, mogelijk hebben zij iets opvallends gezien.

De mogelijkheid bestaat dat de dader of daders spullen hebben weggegooid die gebruikt-, of buitgemaakt zijn bij het misdrijf. Daarbij kan gedacht worden aan persoonlijke eigendommen van het slachtoffer, kledingstukken of jerrycans en/of flessen met brandversnellende middelen.

Verder is de politie is op zoek naar mensen die beschikken over beelden die in de betreffende avond of nacht in de omgeving zijn gemaakt (bijvoorbeeld via dashboard camera’s). Mensen die beschikken over beeldmateriaal of informatie, kunnen deze delen met de politie.

Mensen die informatie denken te hebben, hoe klein ook, die verband kan houden met dit incident, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Fryslân via 0900-8844. Als u uw informatie anoniem wilt delen kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook de Criminele Inlichtingen Eenheid is bereikbaar via 088-1673775.

Provincie:
Tag(s):