vrijdag, 18. oktober 2013 - 19:31 Update: 03-07-2014 0:50

Doorbraak in onderzoek inbraak in door Russische ambassade beheerde woning

Foto van inbraak | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Het onderzoek naar de inbraak in de Haagse Banstraat kent binnen een dag een forse doorbraak.

Medewerkers van de forensische opsporing van de politie in Den Haag hebben aan de hand van aangetroffen sporen in de woning een hit naar een verdachte kunnen maken.

Via een spoedaanvraag - op vrijdag 18 oktober in Den Haag - om de aangetroffen sporen te onderzoeken kwam er een hit naar voren. De aangetroffen sporen blijken afkomstig te zijn van een bekende veelpleger die in het verleden regelmatig met Politie en Justitie in aanraking is gekomen. Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft zijn aanhouding gelast. De politie stelt alles in het werk om deze verdachte ten spoedigste aan te houden. De Russische Autoriteiten zijn door de Minister over de doorbraak in het onderzoek geínformeerd.\

Inbraak woning

Donderdagavond 17 oktober werden agenten gestuurd naar een woning aan de Banstraat, waar was ingebroken. Bij de inbraak in de woning, die onder het beheer van de Russische ambassade valt en geen diplomatieke vestiging is, zijn enkele persoonlijke eigendommen van de bewoonster meegenomen. Er zijn in de woning geen vernielingen aangericht of leuzen achtergelaten. De inbraak past qua modus operandi in het beeld dat de politie heeft van recente inbraken in dit deel van de stad. De inbreker(s) kwam(en) via de voordeur de woning in. Hierbij werd geen schade aangericht.

Technisch onderzoek

Het technisch sporenonderzoek in de woning werd donderdagavond laat afgerond. De politie onderzoekt ook of deze verdachte verantwoordelijk kan worden gesteld voor andere inbraken in de omgeving van de Banstraat in Den Haag.

Provincie: