donderdag, 18. juli 2013 - 16:31 Update: 03-07-2014 0:54

Doorlopende reisverzekering minder in trek

foto van vakantie | fbf
Foto: fbf
foto van vakantie | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Nederlanders lijken behalve op hun vakantie ook op de doorlopende reisverzekering te besparen door de crisis. Hoewel de doorlopende reisverzekering nog altijd de grote favoriet is, is deze verzekering sinds begin dit jaar minder in trek. Dit zegt het verbond van verzekeraars

Uit onderzoek door Allianz Global Assistance blijkt dat de doorlopende reisverzekering nog altijd de grote favoriet is: voor vakanties in het buitenland hebben drie op de vijf mensen een doorlopende reisverzekering. Voor wie in Nederland blijft is dat twee op de vijf.

Toch laten cijfers uit de Zomer Zekerheidsindex van Nationale-Nederlanden zien dat mensen kritischer op hun portemonnee zijn en dus ook op de (doorlopende) reisverzekering. Zo had in 2012 nog 88 procent van de Nederlanders een reisverzekering; dit jaar is dat gedaald naar 82 procent. Vooral de doorlopende reisverzekering moet het daarbij ontgelden. Mensen sluiten die minder vaak af of zetten hem stop. Volgens de ANWB stijgt het aantal aflopende reisverzekeringen juist wel.

Provincie:
Tag(s):