woensdag, 6. maart 2013 - 13:44 Update: 12-09-2018 10:32

Drie gewonden door ammonialekkage bij bedrijf Amsterdam Noord

Drie gewonden door ammonialekkage bij bedrijf Amsterdam Noord
Amsterdam-Noord

Amsterdam - Bij een ammonialekkage bij het bedrijf Albemarle in Amsterdam Noord zijn woensdagochtend drie mensen gewond geraakt. Dit meldt de brandweer woensdag.

Bij onderhoudswerkzaamheden is ammonia uit een vat gelekt. Door de lekkage kwam er ammoniakgas vrij.

Acht mensen die bezig waren met de onderhoudswerkzaamheden ademden dit gas in. Drie van hen hadden last van geïrriteerde luchtwegen en ademhalingsproblemen en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De andere vijf zijn ter plaatse nagekeken door personeel van de ambulance en inmiddels weer aan het werk.

Rond 8.30 uur rukte de brandweer uit voor de ammonialekkage.

Er lekte zo’n 300 liter ammonia, een verdunde ammoniakoplossing, uit een vat. 'De verdunde ammonia oplossingen kennen we ook als schoonmaakmiddel dat thuis wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het lappen van de ramen of het schoonmaken van de keuken', aldus de brandweer. De lekkage betrof dezelfde stof, maar wel in een grotere hoeveelheid en in een hogere concentratie. Het bedrijf is direct begonnen met het opruimen van de gelekte ammonia door het te verdunnen met water en het richting een installatie te spoelen die het afvalwater verder behandelt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: