zaterdag, 14. september 2013 - 11:35 Update: 03-07-2014 0:52

Drie gewonden bij schietpartij in Zoetermeer

Foto van pistool | SXC
Foto: SXC
Zoetermeer

Bij een schietpartij in Zoetermeer raakten zaterdag 14 september in de vroege ochtenduren drie personen gewond. De politie hield na een korte achtervolging een 36-jarige verdachte uit Amsterdam aan.

Omstreeks 05.30 uur zagen agenten via het cameratoezicht dat op het Theaterplein een vechtpartij gaande was waarbij een flinke oploop ontstond. Kort daarop kreeg de politie meerdere meldingen over een schietpartij op dezelfde locatie. Toen de eerste agenten op het Theaterplein ter plaatse kwamen, troffen zij daar meerdere personen gewond aan. In totaal bleek dat er drie personen in de leeftijd van 20-26 jaar oud door vuurwapengeweld waren geraakt. Deze personen hadden meerdere schotwonden in been en heup.

Vrijwel direct vond er een zoektocht plaats naar de vermoedelijke schutter. Meerdere omstanders verstrekten de politie een signalement van deze verdachte. Een van de politie-eenheden zag een man die voldeed aan het signalement vanaf het Zoetermeerse stadscentrum op een bromfiets wegrijden. Zij zetten direct de achtervolging in en sommeerden de man om te stoppen. De verdachte weigerde dat. Ook na het aanroepen dat er geweld zou worden gebruikt, bleef de man doorrijden.Tijdens de achtervolging is door politiepersoneel meerdere keren ter aanhouding op de verdachte geschoten.

Via het Zoetermeerse stadshart reed de man naar de Reimstraat-Bordeauxstraat-Italiëlaan alwaar hij met zijn bromfiets onderuit ging en het nabij deze wegen gelegen water in dook. Achtervolgd door enkele agenten die ook te water gingen zwom de man naar de overkant en rende richting de Dumeelaan. Hij kon korte tijd later door politiepersoneel van de hondenbrigade kon de man, die zich trachtte te verstoppen in de beschoeiing, aanhouden. De verdachte, een 36-jarige man uit Amsterdam werd tijdens de aanhouding door de politiehond gebeten, maar bleek verder niet gewond te zijn geraakt.

Provincie: