zaterdag, 14. september 2013 - 11:24 Update: 03-07-2014 0:52

Drie mannen aangehouden na steekpartij in Almere

Drie mannen aangehouden na steekpartij in Almere
Foto: Archief FBF.nl
Drie mannen aangehouden na steekpartij in Almere
Foto: Archief FBF.nl
Almere

De politie heeft op vrijdag 13 september drie mannen van 21, 23 en 24 jaar uit Almere gearresteerd op verdenking van (poging) tot moord/doodslag. Het drietal is ten behoeve van het onderzoek in verzekering gesteld.

Rond 21.50 uur kregen agenten opdracht uit te kijken naar een witte personenauto met daarin drie mannen. De inzittenden waren betrokken bij een steekpartij die zich in en voor de woning aan het Bonietplein had afgespeeld waarbij een mes en een taser door de aanvallers zou zijn gebruikt. Na het incident was het drietal ingestapt in een witte personenauto en weggereden.

Opgenomen in ziekenhuis 
Agenten zagen kort daarna de bedoelde auto rijden over de Baljuwstraat. De agenten zetten de achtervolging in en het lukte de agenten om de auto te laten stoppen op de Hospitaalweg. De agenten maakten gebruik van de uitpraatprocedure wegens het vermoeden van het bezit van wapens. De arrestatie verliep zonder problemen en bij het boeien bleek dat de mannen van 23 en 24 gewond waren geraakt bij het incident op het Bonietplein. De verwondingen waren dusdanig ernstig dat het tweetal moest worden opgenomen in het ziekenhuis en onder bewaking gesteld. De 21-jarige man was niet gewond en werd in de politiecel vastgezet. In de auto werd een taser aangetroffen en in beslag genomen. 

Het onderzoek naar wat precies is voorgevallen en waarom het drietal naar de woning aan het Bonietplein ging, loopt nog.

Bewoners gewond
In de woning bevonden zich een 26-jarige man, een 52-jarige vrouw en een 13-jarig meisje. Bij het steekincident raakten de 26-jarige man gewond aan zijn hand en liep de vrouw een verwonding op aan haar been. Zij werden behandeld in het ziekenhuis in Lelystad. Het 13-jarig meisje bleef ongedeerd. In de woning werd een steekwapen aangetroffen en in beslag genomen. Bovendien wordt onderzocht of de 26-jarige man en de 52-jarige vrouw aandeel hebben gehad bij het ontstaan van de verwondingen van het in het ziekenhuis opgenomen tweetal.

Provincie: