maandag, 3. juni 2013 - 12:43 Update: 03-07-2014 0:57

Drie mannen vast na vechtpartij op veld Alphense Boys

foto van voetbalgeweld | fbf
Foto: fbf
Alphen aan den Rijn

De politie heeft zondagavond, na een promotiewedstrijd tussen Alphense Boys en Haaglandia uit Rijswijk, drie personen aangehouden.

Na de wedstrijd ontstond er een opstootje op het veld waarna een grote groep supporters vanaf de tribune zich op het veld er mee ging bemoeien. Hierop ontstond een vechtpartij.

Uit onderzoek blijkt dat zo’n tien tot vijftien personen, supporters en enkele voetballers, met elkaar slaags raakten. Meerdere omstanders probeerden de vechtpartij te sussen, maar dit mislukte. Met meerdere agenten en hondengeleiders wist de politie de rust te laten terugkeren. Twee personen raakten gewond. Een van hen liep hoofdletsel op en werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Hij kon na behandeling weer naar huis. Drie personen werden aangehouden en zitten nog vast. De politie heeft het elftal en supporters van Haaglandia naar de parkeerplaatsen begeleid.

Politie en Openbaar Ministerie nemen de zaak hoog op en onderzoeken deze grondig. De politie sluit niet uit dat er meer aangiften zullen volgen.
 

Provincie:
Blik op 112: