maandag, 15. april 2013 - 19:12 Update: 03-07-2014 0:59

Drie verdachten aangehouden voor internetfraude met honderden gedupeerden

Drie verdachten aangehouden voor internetfraude met honderden gedupeerden
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Met de aanhouding van drie verdachten denkt de Dienst Regionale Recherche van de Eenheid Rotterdam vorige week dinsdag een grootschalige zaak betreffende internetfraude te hebben opgelost.

Uit gegevens van het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) zijn honderden gedupeerden gebleken die voor zeker 100.000 euro zijn benadeeld.. Er zijn drie 20-jarige mannen aangehouden, afkomstig uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel. De drie zijn eind vorige week voorgeleid aan de rechter-commissaris en ze zijn voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De drie zouden in anderhalf jaar tijd tientallen advertenties hebben geplaatst. Dat dezen ze door de advertenties te plaatsen via modems die zonder wachtwoord te benaderen zijn. Veelal werden de advertenties geplaatst bij bel/telefoonwinkels, soms bij een privé persoon. Vervolgens werd een verzonnen ID aangemaakt en een dito email adres. Luxe goederen werden voor een lage prijs aangeboden, en dat lokte de klanten. Er werden diverse luxe goederen aangeboden, variërend van computerspellen, gereedschap, mobiele telefoons, muziekinstrumenten tot keukenmachines.

Als een potentiele koper zich via het email adres meldde, was er soms telefonisch, maar meestal email contact. Door allerlei smoesjes werden de kopers bewogen tot overmaking van het geld, ondanks het feit dat zij in principe de goederen wilden ophalen.

Tijdens het onderzoek is er door de politie nauw samengewerkt met het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting.
 

Categorie: