woensdag, 29. mei 2013 - 8:07 Update: 03-07-2014 0:57

Drie verdachten aangehouden in onderzoek naar verdovende middelen en witwassen

Foto van brr-wapen | Politie
Foto: Politie
Den Haag

De politie hield dinsdagochtend drie Haagse verdachten aan op verdenking van handel in verdovende middelen en witwassen. Een vierde verdachte is nog voortvluchtig.

Een team van de Boven Regionale Recherche deed zowel in binnen- als buitenland onderzoek naar de activiteiten van de vier verdachten.

Aanhoudingen en zoekingen

Het arrestatieteam hield een 32-jarige verdachte aan en op datzelfde moment werd een 36-jarige man aangehouden door een speciale aanhoudingseenheid. In de woningen van de verdachten zijn onder leiding van de rechter commissaris zoekingen gedaan. Naast de woningen verrichtte de politie ook zoekingen in bedrijfspanden, waaronder een horecagelegenheid en een winkelpand. In totaal zocht de politie in samenwerking met de belastingdienst op acht verschillende locaties naar onder meer drugs, geld en administraties. De derde verdachte, de 32-jarige eigenaar van één van de bedrijfspanden, werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en witwassen.

In beslag genomen

Tijdens de zoekingen zijn op verschillende locaties hoeveelheden soft- en harddrugs aangetroffen en goederen die vaak gebruikt worden in het kader van drugshandel, zoals een cocainepers en versnijdingsmiddelen. Tevens namen agenten een vuurwapen, grote hoeveelheden geld, twee auto's en de financiele administratie in beslag. De resultaten van de zoekingen in de horecagelegenheid en het winkelpand worden gedeeld met de gemeente Den Haag, die gaat onderzoeken of het mogelijk is bestuurlijke maatregelen te nemen.

Marokko

Tijdens het onderzoek is nauw samengewerkt met de Marokkaanse politie en justitie. Gelijktijdig met de actie in Den Haag legde de Marokkaanse politie in Marokko beslag op een groot aantal woningen, bedrijven en rekeningen. Ook is daar een zoeking gedaan in een kantoorpand, waarbij de administratie in beslag is genomen.

 

Provincie: