zaterdag, 29. juni 2013 - 15:53 Update: 03-07-2014 0:55

Dronken vrouw veroorzaakt schade en rijdt spoor op

Foto van overweg | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 47-jarige vrouw uit Leusden rond 01:30 uur aangehouden nadat zij in dronken toestand bij het wegrijden eerst een auto raakte, en later bij het station de nodige schade aanrichtte.

De vrouw reed weg bij een horecagelegenheid aan de Spoorstraat in Nijkerk en raakte daarbij eerst een andere auto. Even verderop reed zij het spoor op, en later het station op. Hierbij raakte ze meerdere slagbomen. Bij de fietsenstalling versperden paaltjes haar doorgang en bleef ze staan. De politie was ondertussen al gebeld over de vrouw en trof haar daar aan. De blaastest bevestigde dat de vrouw, die ook onvast ter been was en met dubbele tong sprak, dronken was. Op het politiebureau blies zij in eerste instantie ruim 800 ug/l, maar omdat een volgende ademanalyse niet meer lukte is ook haar bloed afgenomen om het alcoholgehalte te onderzoeken. Haar rijbewijs is ingevorderd.
De politie maakt proces-verbaal op wegens rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag, gevaar veroorzaken op het spoor en het veroorzaken van schade aan diverse spoorbomen.

Provincie:
Tag(s):