vrijdag, 29. november 2013 - 10:08 Update: 03-07-2014 0:48

Drugsteam vindt 30 kilo cocaïne in handbagage op Schiphol

In beslag genomen cocaïne | KMar
Foto: KMar
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft 7 verdachten, met de Belgische, Duitse en Nederlandse nationaliteit, variërend in leeftijd van 18 tot 47 jaar, aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

Het Drugs Team Schiphol van de Marechaussee startte onlangs op basis van informatie een observatie waarna drie verdachten, een 47-jarige man uit Hasselt(B), een 42-jarige man uit Culemborg en een 28-jarige man uit Schweinfurt(D), buiten heterdaad aangehouden konden worden op verdenking van het binnen Nederland brengen van verdovende middelen.

Alle drie de verdachten waren zojuist aangekomen met het vliegtuig uit Zuid-Amerika. In de handbagage van de 47- en 42-jarige man werd in totaal bijna 30 kilo vermoedelijke cocaïne aangetroffen. De overige vier aangehouden verdachten uit Oss, Culemborg, Schijndel en één zonder vaste woon- of verblijfplaats, konden als vermoedelijke afhalers van de verdovende middelen worden aangemerkt. Alle verdachten in dit onderzoek zitten vast voor tenminste 90 dagen.

Provincie:
Blik op 112: