dinsdag, 2. juli 2013 - 9:34 Update: 03-07-2014 0:55

Drukte op de wegen verwacht door vakantie

Foto van file | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Komend weekend gaan zo’n 775.000 mensen op vakantie. In de regio Noord krijgen de scholen vrijdag vrij. Dat zal in Nederland niet voor veel extra drukte op de wegen zorgen.

Wel verwacht de ANWB dat het op de routes naar de vakantiebestemmingen in Europa nu per weekend drukker wordt. Zo krijgen dit weekend in Duitsland de scholen in het midden van het land vakantie en begint in België de bouwvak. Volgens de toeristenbond wordt het zaterdag druk op Belgische, Franse en Duitse wegen naar het zuiden. Zo zijn er bij Lille werkzaamheden op de belangrijke vakantieroute A1 Lille-Parijs. Verder wordt het in Frankrijk druk op de wegen door de Rhônevallei, de A10 naar Bordeaux en op de wegen naar de kust.

In Duitsland zijn in het noorden de A1/A7 bij Hamburg en in het zuiden de A99 rondweg München, A8 München-Salzburg en de A93 knooppunt Inntal-Kufstein de grootste knelpunten. Bezoekers aan de Formule 1 races op het Nürburgring circuit in de Eifel zorgen zondag voor drukte. Vooral op de A1 en A61 ten zuiden van Keulen.

In Zwitserland wordt het geduld van vakantiegangers op de proef gesteld bij de St. Gotthardtunnel in de A2. Het afgelopen weekend liep de wachttijd naar het zuiden op tot bijna twee uur.

De grootste drukte in Oostenrijk wordt verwacht op de A10 Salzburg-München- Villach, A11 naar Slovenië bij de Karawankentunnel en op de A12/A13 Kufstein- Innsbruck-Brenner. In Italië staan de langste files op de A14 Bologna-Rimini.

De ANWB denkt dat in Nederland dit weekend vooral wegwerkzaamheden en evenementen vertraging zullen opleveren. Zo gaat de A2 Eindhoven-Maastricht bij Nederweert in beide richtingen dicht, van zaterdag 6 juli 16.00 tot zondag 7 juli 16.00 uur. De N9 Alkmaar-Den Helder is het hele weekend dicht tussen knooppunt Kooimeer en Bergen. Verder zijn er het hele weekend werkzaamheden op de A12 Den Haag richting Utrecht bij Nieuwerbrug. Zaterdagavond kunnen bezoekers aan het uitverkochte dancefestival Sensation in de ArenA aan de zuidoostkant van Amsterdam voor extra drukte zorgen. Zondag wordt het druk rond Zandvoort door bezoekers aan de Formule 3-races. 

Provincie:
Tag(s):