woensdag, 13. november 2013 - 15:43 Update: 03-07-2014 0:49

Duel tussen ADO en Vitesse wordt niet overgespeeld

Foto van grasmat voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

(Elfvoetbal) Het veelbesproken duel tussen ADO Den Haag en Vitesse wordt niet overgespeeld. Dat heeft het Bestuur Betaald Voetbal van de KNVB woensdag aan de Arnhemmers laten weten.

Vitesse had tot driemaal toe verzocht om informatie over de keuringsprocedure en de procesgang rondom de wedstrijden van 2 oktober. De club uit Arnhem wilde aantonen dat de keuringsprocedure niet volgens de reglementen zou zijn uitgevoerd en dat scheidsrechter Eric Braamhaar, mogelijk onder druk van het competitieschema, een inschattingsfout heeft gemaakt door het veld onterecht bespeelbaar te verklaren.

Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, laat op de website van de club, weten teleurgesteld te zijn met de beslissing. "De KNVB heeft ons laten weten dat de beslissing van de scheidsrechter bindend is. Omdat scheidsrechter Braamhaar het veld goedkeurde en de wedstrijd ook niet heeft gestaakt, is daarmee de kous voor hen af."

De koploper van de Eredivisie legt zich noodgedwongen neer bij de beslissing, maar is wel van plan om de veldkeuringsprocedure aan te kaarten. "In het algemeen belang lijkt het ons wenselijk dat er meer duidelijkheid komt over de keuringsprocedure", aldus De Wit.  

Categorie: