donderdag, 26. december 2013 - 11:34 Update: 03-07-2014 0:46

Duo ramt politieauto en vlucht spookrijdend over snelweg

foto van autodief | fbf
Foto: fbf

Twee mannen reden donderdag 26 december omstreeks 00.30 uur tegen een politiewagen aan, nadat zij probeerden te ontkomen aan een controle door agenten.

Na de botsing reden de twee spookrijdend over de snelweg, maar werden uiteindelijk op een industrieterrein in de kraag gevat.

Surveillerende agenten zagen een zwarte Volkswagen Golf, met daarin twee mannen, omstreeks 00.30 uur rijden op de A12 vanuit de richting Gouda in de richting van Utrecht. Van de auto brandden de achterlichten niet, waarop de agenten de bestuurder wilde controleren. De man reed, ter hoogte van parkeerplaats De Andel, de snelweg af en stopte op de parkeerplaats. De agenten reden eveneens de parkeerplaats op, maar nog voordat zij hem konden controleren, ging de auto weer rijden.

De agenten besloten de bestuurder te volgen en een stopteken te geven, met de bedoeling hem bij de afrit Reeuwijk te laten stoppen.

Aanrijding op snelweg

Nog voor de afrit Reeuwijk reed op dat moment toevalligerwijs een andere politiewagen. Op het moment dat de bestuurder de politiewagen zag, begon hij te slingeren en besloot via de vluchtstrook de politieauto in te halen. Daarbij reed hij met hoge snelheid de agenten in hun auto aan, waarna beide auto’s op de snelweg tot stilstand kwamen. Overige automobilisten konden ternauwernood te voorkomen dat zij met snelheden van rond de 120 km/uur tegen de stilstaande auto’s zouden rijden.

Spookrijden

De bestuurder van de Golf was echter niet van plan zijn rit te staken en reed spookrijdend terug in de richting van Gouda. Beide mannen kwamen niet ver, na 300 meter stopte hun auto ermee en gingen de twee er rennend vandoor. Via het talud en de sloot renden zij het industrieterrein Reeuwijkse Poort op. Het terrein werd door meerdere politie-eenheden afgezet en al snel konden de twee worden aangehouden. Bij de aanhouding is door de agenten pepperspray gebruikt om de mannen onder controle te kunnen brengen.

Ingesloten

De twee, een 21-jarige Rotterdammer en een 20-jarige man uit Waddinxveen, zijn ingesloten op het politiebureau. De agenten uit de aangereden politiewagen zijn door ambulancepersoneel onderzocht en deden later aangifte tegen de bestuurder. De politie onderzoekt de zaak. Of de mannen, behalve de kapotte achterlicht, een andere reden hadden om voor de politie te vluchten, wordt onderzocht.

Provincie: