zondag, 21. april 2013 - 21:04 Update: 03-07-2014 0:59

Editie 2013 van Elfia helemaal in teken van boek De Hobbit

In het weekend van 20 en 21 april vond in het park en bos van kasteel De Haar bij het Utrechtse Haarzuilens de 13e editie van Elfia plaats. Elfia is de nieuwe naam van Elf Fantasy Fair.

Elk jaar bezoeken z'n 25.000 mensen uit binnen- en buitenland het evenement. Velen komen in kostuum naar fantasieland. Dit jaar stond het evenement in het teken van het boek De Hobbit van Tolkien.  Hiervoor was een kolossale Stone Troll van 3.60 meter groot in elkaar gezet. Tolkien-groepen gaven lezingen, er was een dwergsmid, bezoekers konden Hobbit-gerechten proeven en leren schrijven in dwergen-runen (Cirth). De groep Fedegestas beeldde een begrafenis van een Rohan-strijder uit.

Behalve Tolkien vond er naast een uitgebreide kostuumparade ook een Elfia on Wheel Parade met zo’n 20 fantasievoertuigen plaats en de Tsjechische groep Malesdictus verzorgde een adembenemende show. Verder waren er onder meer workshops, vogelshows, demonstraties en veel muziek. Door het hele bos kon men troubadours en muziekgroepen tegenkomen, en op het hoofdpodium speelde twee dagen een compleet orkest muziek uit fantasy films. 

Ieder jaar vinden er twee Elf Fantasy Fairs plaats: de light edition in april in Haarzuilens en de dark edition in Arcen in de herfst.

 
 

 
Provincie:
Tag(s):