woensdag, 20. november 2013 - 8:14 Update: 03-07-2014 0:48

Eerste gladheid met strooiwagens bestreden

foto van vorst krabben | fbf
Foto: fbf
Zeist

Afgelopen nacht was de eerste serieuze winternacht.

Het was plaatselijk glad op op- en afritten op lokate wegen en er moest voor het eerst op grote schaal gestrooid worden. Dat gebeurde boven de lijn Goeree-Overflakkee- Nijmegen. Op sommige plaatsen moeest er alleen op bruggen en viaducten gestrooid worden, maar elders moesten de pekelwagens ook op snelwegen en provinciale wegen strooien. Ook was het op  de meeste plaatsen in het binnenland weer krabben geblazen. Plaatselijk kan er een flinke laag ijs op de voorruiten zijn aangevroren. Dit meldt Weeronline.nl woensdagochtend op de site.

In Herwijnen en op de Veluwe vroor het voor het eerst flink met 2,8 graden onder nul. En in Twente werd het -5,5 aan de grond. Volgens Weeronline.nl kondigt deze nacht de overgang aan naar een licht winters weertype.

In de loop van de ochtend komt de temperatuur overal  boven het vriespunt uit en gaat het 's middags vanuit het westen regenen. Tegen de avond kan de regen plaatselijk overgaan in natte sneeuw. Of de natte sneeuw even blijft liggen is afhankelijk van de hoeveelheid die er valt. Met name de Limburgse heuvels en de Veluwe maken kans op een tijdelijke witte wereld.

Provincie: