maandag, 11. november 2013 - 22:29 Update: 03-07-2014 0:49

Eerste Kamer laatste hoop voor oldtimerbezitters

foto van oldtimer | fbf
Foto: fbf
Den Haag

De kans dat oldtimerbezitters hun hobby na de jaarwisseling in rook zien opgaan, lijkt met de dag groter te worden. Als het aan een meerderheid in de Tweede Kamer ligt, gaan liefhebbers die in het bezit zijn van een oude auto van meer dan 25 jaar oud, vanaf 1 januari volgend jaar gewoon wegenbelasting betalen.

Belangenvereniging Vrijstelling Oldtimer lobbyt terecht al geruime tijd in Den Haag, maar lijkt vooralsnog de handen van de regering en oppositie niet op elkaar te krijgen. Alleen de SP en de PVV zijn voorstander om de regeling zoals die nu geldt in stand te houden. 

De regeringspartijen denken daar echter anders over omdat men op zoek is naar snel geld om de staatskas weer zo snel mogelijk op orde te krijgen over de hoofden van hobbyisten. Oldtimerbezitters in het hele land zijn woedend omdat het kabinet via een slinkse doorberekening van het Centraal Planbureau de zogenaamde vervuiler wil laten betalen. Doorberekeningen van diverse autobelangenverenigingen laten echter andere cijfers zien, maar daar lijkt het kabinet vooralsnog geen boodschap aan te hebben.

Op dit moment lijkt alleen de Eerste Kamer de hobbyisten nog te kunnen redden.