woensdag, 24. juli 2013 - 17:03 Update: 03-07-2014 0:54

Eigenwijze man aangehouden na zwemmen in diepe met broertje (2)

Foto van buitenzwembad controle veiligheid | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nieuwegein

Ondanks meerdere waarschuwingen van badpersoneel in een zwembad in Nieuwegein weigerde een 23-jarige man dinsdagmiddag met een klein kindje van 2 jaar uit het diepe zwembad te komen. Dit meldt de politie woensdag.

Rond 15.50 uur zag badpersoneel van zwembad Merwestein aan het Merweplein in Nieuwegein dat een volwassen man met een klein kindje van 2 jaar in een babyfloat in het diepe zwom. Het personeel vond dit onverantwoord en verzocht de man uit het diepe naar het kinderbad te gaan.

Ondanks sterk aandringen van het personeel bleef de man, 23 jaar oud en afkomstig uit Tholen, dit weigeren en vond dat hij dat zelf wel uit kon maken. Omdat de Tholenaar tegen de huisregels handelde, vorderde het personeel hem meerdere malen het zwembad te verlaten. Toen hij dat weigerde, werd de politie gebeld.

Weigering vordering
Agenten gingen ter plaatse en vorderden eveneens de Tholenaar het zwembad te verlaten. Ook hieraan voldeed hij niet. De agenten besloten hem daarop aan te houden. Op dat moment liep de verdachte vlug een groep mensen in, die de aanhouding onmogelijk maakte en de agenten insloten. Daarop riepen de agenten assistentie van collega’s in.

Aanhouding
De verdachte kon vervolgens worden aangehouden en geboeid. Omdat hij het 2-jarig jongetje, zijn broertje, niet los wilde laten, namen de agenten hen mee naar het politiebureau.

Omdat het jongetje niet van zijn broer wilde worden gescheiden, bleef hij bij hem in een ophoudruimte in het politiebureau. Agenten belden de vader. Hij kwam zijn 2-jarige zoontje ophalen.

Tegen de verdachte is proces-verbaal voor huisvredebreuk opgemaakt en hij kreeg een ontzegging voor het zwembad. Hij mocht rond 22.00 uur het politiebureau verlaten.

 
Provincie: