woensdag, 17. april 2013 - 11:58 Update: 03-07-2014 0:59

Elf aanhoudingen tijdens provinciale hennepactiedag Taskforce B5

Elf aanhoudingen tijdens provinciale hennepactiedag Taskforce B5
Foto: Archief FBF.nl
Breda

Onder regie van de Taskforce aanpak georganiseerde criminaliteit zijn dinsdag 16 april in de politie-eenheden Zeeland - West-Brabant en Oost-Brabant 17 hennepkwekerijen geruimd.

Hierbij zijn vijf verdachten ter plaatse gehoord en zijn er elf aanhoudingen verricht. Daarnaast stuitte het hennepteam in Tilburg op een XTC-lab, dat op dat moment buiten gebruik was. De meest opzienbarende vondst was aan de Dorpsstraat in Sint-Willibrord. Daar trof de politie in een koopwoning ruim 2.200 hennepplanten aan in verschillende ruimtes van het huis. Gelet op de omvang van de kwekerij en potentiële criminele winst, is direct beslag gelegd op twee heftrucks en een grote aggregaat.

17 hennepkwekerijen, ruim 6000 planten en een XTC-lab

In totaal zijn tijdens de provinciale hennepactiedag 17 kwekerijen ontmanteld in Asten, Best, Breda, Eindhoven, Helmond, Ossendrecht, Oud-Gastel, Roosendaal, Sint-Willebrord en Tilburg. Hierbij zijn ruim 6000 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. Daarnaast troffen de hennepteams op twee locaties geen in werking zijnde kwekerij, maar waren er voldoende indicaties voor een eerste hennepoogst. In Tilburg stuitte het hennepteam bovendien op een XTC-lab. Op het moment van binnentreden was er niemand aanwezig en was het lab buiten gebruik. Gelet op de pregnante geur van chemicaliën en afvalstoffen is bij de ontruiming bijstand verleend van de brandweer en het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO).

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):