zondag, 11. augustus 2013 - 9:30 Update: 03-07-2014 0:53

Elf mensen onwel in discotheek Hardenberg

foto van discotheek | fbf archief
Foto: fbf archief
Hardenberg

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 augustus zijn meerdere personen onwel geworden in uitgaansgelegenheid Crazy Horse aan de Jan Weitkamplaan. Elf personen moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis.

Omstreeks 02.00 uur raakten meerdere mensen die aanwezig waren in de uitgaansgelegenheid onwel door een nog onbekende stof. De bezoekers hadden last van benauwdheid en tranende ogen. De stof die de onwelwording veroorzaakte had de verschijnselen van traangas, maar het is nog niet duidelijk welke stof het daadwerkelijk was. Drie personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, acht personen zijn op eigen gelegenheid daarheen gegaan om zich te laten behandelen. Zij kunnen allen in de loop van de nacht of morgenochtend weer naar huis.

De uitgaansgelegenheid is ontruimd en gelucht. Op het moment van het incident waren er zo’n 1100 bezoekers aanwezig. Er is geen sprake geweest van paniek. Later die nacht is de uitgaansgelegenheid weer vrijgegeven en opengesteld voor publiek.

De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar het incident.

Provincie:
Blik op 112: