woensdag, 8. mei 2013 - 13:17 Update: 03-07-2014 0:58

Europees Ambert Alert voor vermiste broertjes uit Zeist

Foto van auto vader vermiste kinderen | Politie
Foto: Politie
Doorn

Woensdag heeft de politie aangegeven dat er in verband met de zoekactie naar de twee vermiste broertjes uit Zeist een Europees Ambert Alert is uitgezonden.

De vader is geregistreerd op videobeelden van een tankstation in Neerbeek. Het onderzoeksteam richt zich nu op de route die de vader dinsdag heeft afgelegd. 'We weten dat hij maandagavond 22.15 uur in Beek (Limburg) getankt heeft. Het is niet duidelijk of de kinderen er toen bij waren. Mogelijk is de vader de grens over gegaan. Daarom is er ook een Europees Ambert Alert uitgezonden', aldus de politie.

De politie had woensdagochtend al een foto vrijgegeven van de auto van de vader van de twee vermiste jongens uit Zeist. De politie hoopt aan de hand van de foto nieuwe tips binnen te krijgen om er zo achter te komen waar Ruben (9) en Julian (7) nu zijn. De vader van de jongens werd dinsdag in Doorn levenloos gevonden, hij had zich van het leven beroofd. Van de twee jongetjes ontbrak sinds maandagavond 20.00 uur elk spoor. Zij zijn toen voor het laatst gezien in de blauwe auto met hun vader in het Limburgse Neerbeek. De auto werd dinsdag in Doorn door de politie teruggevonden. Het gaat om een lichtblauwe Hyundai Getz met het kenteken 08-NT-BV.

In de bossen bij Doorn werd in de nacht van dinsdag op woensdag een zoektocht naar twee vermiste jongens om 02.15 uur gestaakt. De kinderen zijn niet gevonden, meldt de politie. De politie startte dinsdagavond, samen met een aantal militairen, een grote zoekactie naar twee jongetjes. Kort na de zoekactie heeft de politie een Amber Alert uitgegeven voor de twee jongens.

Informatie jongens
Ruben heeft een mager postuur, donkerblond haar en een litteken in zijn wenkbrauw boven zijn rechteroog. Op de dag van zijn verdwijning droeg hij een blauwe spijkerbroek, een zwart T shirt van het merk Oli en een zwart vest van het merk Mexx. Hij was verder in het bezit van een rode schooltas en een gymtas met spullen.

Julian heeft een normaal postuur, sproeten in zijn gezicht, donkerblond haar en een litteken op zijn neus. Hij droeg een bruin vest, een blauwe spijkerbroek, een T shirt met camouflage print, een zwart lederen jas en een zwarte Nike sportschoenen. Verder was hij in bezit van een blauwe schooltas en een gymtas met spullen.

De politie is op zoek naar mensen die Ruben en Julian hebben gezien op 6 en 7 mei 2013.

Heeft u informatie, neem dan contact op met het Korps landelijke politiediensten via tel. 0800 – 6070.

 
Provincie: