dinsdag, 19. november 2013 - 11:43 Update: 03-07-2014 0:48

Falcao maakte direct indruk: Dat zag je meteen

Foto van bal in doel | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Nederland moet vanavond voetballen tegen Colombia en de Zuid-Amerikanen treden aan met Radamel Falcao.

De spits van AS Monaco wordt gezien als één van de beste spitsen op dit moment en vooral zijn koptechniek is geweldig. Dat weet ook keeperstrainer Wil Coort van FC Porto.

Bij de Portugese topclub kwam Falcao in 2009 aan en Coort was direct onder de indruk van de destijds 23-jarige aanvaller. "Een geweldige kopper, dat zag je meteen", geeft Coort aan in het Algemeen Dagblad. "Hij deed me denken aan Hans Gillhaus. Zeker niet de langste spits, maar een echte specialist. Falcao trainde er urenlang op. Zo ging hij na de reguliere training nog aan de slag om zichzelf te verbeteren."

Naast Falcao kwamen ook andere Colombiaanse sterren zoals Fredy Guarin, James Rodriquez en Jackson Martinez via Porto Europa in. "Falcao heeft laten zien dat een tussenstap bij Porto een geweldige zet is", aldus Coort, die onder de indruk is van het laatste Colombiaanse toptalent dat Porto heeft aangetrokken: Juan Fernando Quintero.

"Bij die Quintero weet je helemaal niet wat je ziet, zo goed is die jongen", is de keeperstrainer, die in het verleden werkte voor FC Den Bosch en Ajax, lovend.

Categorie:
Tag(s):