zaterdag, 14. december 2013 - 22:04 Update: 03-07-2014 0:47

Fans winnend Den Bosch verkleed als sjeiks

Foto van voetbalveld corner vlag | Archief EHF
Den Bosch

(ElfVoetbal) Supporters van FC Den Bosch hebben met een ludieke actie gereageerd op de commotie rondom de club. Deze week kwam de Brabantse club in het nieuws door een zogenaamde overname door een sjeik. Het uitvak bij De Graafschap was gevuld met allemaal 'sjeiks'. Het treffen werd ook nog eens gewonnen door Den Bosch: 3-5.

"Dit als reactie op de 'grap' van Pownews eerder deze week", schrijft de supportersvereniging op Facebook. Televisieprogramma PowNews liet maandagavond opvallende beelden zien van gesprekken tussen de directie van de club en een vermomde sjeik. Hij wilde vereniging overnemen. Een dag later zette spelers van de selectie al een tulband op.

Op De Vijverberg werd en passant overtuigend gewonnen van De Graafschap. Het doelpuntrijke eindige in 3-5. De bezoekers kwam snel op voorsprong via Van den Broek, maar de thuisploeg stond in de achttiende minuut plots met 2-1 voor. Janssen en Vincken scoorden voor de Supervoeren. Bij rust was het echter al 2-4 voor de bezoekers door treffers van Quekel (2x) en Bakx. In de tweede helft kwamen beide ploegen nog een keer tot scoren. Quekel volmaakte zijn hattrick en Parzyszek maakte de derde voor de gastheer. Parzyszek verliet even later voortijdig het veld met een rode kaart.