zaterdag, 2. februari 2013 - 8:56

Fatale botsing trein en auto met jongens van 16 en 18 jaar

Putten

Op de Nijkerkerstraat in Putten is vrijdagavond een auto onder een trein gekomen waarbij een 16-jarige jongen uit Ermelo en een 18-jarige jongeman uit Putten om het leven zijn gekomen. Dit meldt de politie zaterdag.

Bewaakte spoorwegovergang
Het ongeval gebeurde rond 22.10 uur bij de bewaakte spoorovergang op de Arkemeenseweg. De automobilist reed vanuit Ermelo richting Putten, toen hij op de spoorwegovergang werd geschept door de intercity richting Amersfoort.

Tussen spoorbomen door
Niemand heeft de aanrijding direct zien gebeuren en er wordt nog onderzocht wat er precies is gebeurd, maar vermoedelijk is de automobilist tussen de spoorbomen doorgereden.

Honderden meters meegesleurd en in brand
De auto kwam onder de trein terecht, vloog door de klap in brand en werd enkele honderden meters meegesleurd. De brand werd door de brandweer snel geblust. Alleen de voorkant van de trein raakte fors beschadigd.

Brandgevaar
Vanwege het mogelijke brandgevaar zijn de reizigers in de trein direct naar buiten gelaten. Niemand in de trein raakte gewond. De 150 a 200 reizigers zijn uiteindelijk met bussen verder vervoerd.

De politie doet nog onderzoek naar de precieze oorzaak van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):