zaterdag, 8. juni 2013 - 15:05 Update: 03-07-2014 0:56

Fatale brand verwoest complete palletfabriek Kampen

Foto van zwarte rookwolk bij loodsbrand | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Kampen

Zaterdagmiddag heeft een zeer grote brand een loods van het bedrijf Kloek Pallets Kampen B.V., dat houten en plastic pallets maakt en verkoopt, in het Overijsselse Kampen compleet verwoest. Dit meldt de gemeente Kampen.

In verband met de rook had Rijkswaterstaat de N50 in beide richtingen afgesloten. Omwonenden van de brand werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Ook tijdens het nablussen was er veel rookontwikkeling. De brandweer beschouwt de fabriek als verloren.

Een parkeertoezichthouder van de gemeente Kampen had rook ingeademd en is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Burgemeester Koelewijn bedankte zaterdagmiddag alle hulpdiensten voor hun inzet.

Overslag brand voorkomen
De brand dreigde over te slaan naar het naastgelegen bedrijf Asia Express Food, maar de brandweer heeft dit kunnen voorkomen al liep het pand wel rook en waterschade op.

Geen gevaarlijke stoffen
Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. In de omgeving zijn veel roetdeeltjes beland. Dit zijn houtsnippers en deze roetdeeltjes zijn niet gevaarlijk.


Brand meester
Om 17.20 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Stroom afgesloten

Enexis schakelde preventief de stroom uit. Inmiddels is de stroom in het gebied weer ingeschakeld, behalve op de percelen van de bedrijven Kloek en Asia Express Food. 

 

Provincie: