zondag, 10. maart 2013 - 18:33 Update: 03-07-2014 1:01

FC Twente creëert veel, maar drie punten gaan mee naar Arnhem

Enschede - (Elfvoetbal) Het geplaagde FC Twente, dat na de winterstop nog niet wist te winnen, kreeg zondagmiddag bezoek van Vitesse.

In een ietwat rommelige wedstrijd hengelden de Arnhemmers uiteindelijk de drie broodnodige punten binnen. Ruim was het niet, want na 94 minuten voetballen stond er een 0-1 op het scorebord in de Grolsch Veste. De enige treffer kwam op naam van Wilfried Bony. [b]Eerste helft[/b] De Tukkers waren gedreven en met de steun van het eigen publiek wilden zij een goed resultaat neerzetten. In de eerste helft ging er werkelijk van alles mis aan beide kanten. In de dertiende minuut maakte Vitesse-aanvaller Gaël Kakuta een treffer, maar deze werd afgekeurd wegens een overtreding van de Chelsea-huurling. De eerste grote kans van de thuisploeg kwam op naam van Willem Janssen. Hij passeerde in de 26e minuut Vitesse-doelman Piet Velthuizen, maar op wonderbaarlijke wijze schoot hij de bal voor open goal over. Ook Dmitri Bulykin was dicht bij een treffer, maar zijn inzet ging net naast. Vlak voor rust moest Velthuizen weer aan de bak, en met succes, want van dichtbij keerde hij een schot van Dusan Tadic. Met een brilstand zochten beide dropen de teams af naar de kleedkamer. [b]Tweede helft[/b] In de 53e minuut schoot Bulykin wel raak, maar zijn treffer werd onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Drie minuten later werd de Russische spits onderuit gehaald door Theo Janssen, maar scheidsrechter Ruud Bossen kende geen strafschop toe. Hieruit volgde een counter, maar Twente-goalie Mihaylov was eerder bij de bal dan Jonathan Reis. Na ruim een uur spelen kon de meegereisde Vitesse-aanhang hun geluk niet op, want Bony, die de hele wedstrijd onzichtbaar was, schoot de bal beheerst in het vijandige doel op aangeven van Ibarra. Het betekende zijn 24e treffer van dit seizoen. In de 67e minuut kwam FC Twente bijna op gelijke hoogte, maar Patrick van Aanholt stond in de baan van het schot van Tim Hölscher. FC Twente creëerde een hoop kansen. In de 90e minuut was er weer een hoofdrol weggelegd voor Van Aanholt, want de mandekker haalde de kopbal van Luc Castaignos maar net van de lijn. Een Twentse treffer bleef uit en de Arnhemmers boekten een belangrijke overwinning.