zondag, 24. november 2013 - 18:55 Update: 03-07-2014 0:48

FC Twente rekent hardhandig af met NAC Breda

(ELF-Voetbal) FC Twente heeft na vier wedstrijden zonder overwinning de drie punten weer eens weten te pakken. De Tukkers waren in de eigen Grolsch Veste veel te sterk voor NAC Breda, dat met een 5-2 nederlaag huiswaarts werd gestuurd.

In de eerste helft lag het initiatief bij FC Twente, dat echter slechts weinig kansen creërde. De eerste de beste mogelijkheid voor de thuisploeg was wel direct raak. Na een slippertje in de verdediging van NAC ging Kyle Ebecilio de combinatie aan met Luc Castaignos, waarna hij keurig afrondde in de bovenhoek. Nog geen tien minuten later trok NAC de stand alweer gelijk via Kenny van der Weg, die uit een rebound het leer over de doellijn kreeg (1-1). In de slotminuut van het eerste bedrijf nam Twente de leiding weer in handen. Eghan Shadrach werd in het strafschopgebied neergelegd door Jelle ten Rouwelaar, waarna Dusan Tadic zijn zesde penalty van het seizoen binnenschoot. Direct na de rust tekende Castaignos voor de 3-1 na een voorzet van Eghan. Ook ditmaal kwam NAC terug via Danny Verbeek, die Twente-doelman Nick Marsman verraste met een schot, waar je een voorzet zou verwachten (3-2). In de slotfase wist Twente de wedstrijd alsnog te beslissen. Tweemaal was het Quincy Promes die het net vond namens de thuisploeg. De buitenspeler kwam tweemaal naar binnen en rondde beide keren keurig af: 5-2. Door de zege sluit Twente het weekeinde af als nummer drie op de ranglijst. De ploeg heeft een achterstand van drie punten op Vitesse. NAC staat op de tiende plek.