zondag, 26. mei 2013 - 17:07 Update: 03-07-2014 0:57

FC-Utrecht uit zn dak na behalen Europees voetbal

foto van FC-Utrecht | FC-Utrecht
Utrecht

FC Utrecht heeft vanmiddag ondanks een 1-2 verlies Europees voetbal gehaald, een fantastische prijs na een prima seizoen die eindigde op een vijfde plaats.

Na de wedstrijd is FC Utrecht op eigen veld gehuldigd. Hierbij mochten de supporters na een kwartier wachten ook het veld op. Ook al was het voor sommige supporters lastig om even te wachten op het signaal van de stadionspeaker toch verliep het volksfeest in Utrecht prima.

(ELf Voetbal) FC Utrecht speelt komend seizoen Europees voetbal. De formatie van Jan Wouters maakte het in de eigen Galgenwaard nog wel heel spannend, door in de eerste helft op een 0-2 achterstand te komen. Edouard Duplan zorgde direct na rust echter voor de 1-2, waar het bij bleef. Dat was na de 0-2 overwinning in Twente voldoende voor FC Utrecht.

FC Utrecht begon sterk aan het duel en koos ervoor de 0-2 bonus niet te gaan verdedigen. De ploeg zat er bovenop. Tot tweemaal toe was Jens Toornstra gevaarlijk, terwijl ook Tommy Oar de kwaliteiten van Sander Boschker teste. De doelman, in het heenduel met een enorme fout destijds de schlemiel, hield zodoende zijn ploeg op de been en zag zijn colleaga's aan de andere kant scoren.
Na een dik halfuur was het eerst Dusan Tadic die met een schitterende knal in de kruising FC Twente op voorsprong bracht, twee minuten later deed Nacer Chadli met een prachtige knal het kunstje van zijn linksbenige collega nog even over. FC Utrecht was even de weg kwijt en zocht met een 0-2 achterstand de rust op. Direct na de pauze verkleinde Duplan de achterstand. Al had de Wouters' elftal hier (wederom) de hulp van Boschker voor nodig. Een beroerde uittrap van de ervaren doelman kwam via de slappe aanname van Felipe Gutiérrez en wederom Duplan profiteerde hiervan. Net als in de eerste wedstrijd scoorde de Fransman uiteindelijk voor een leeg doel. In het restand van de wedstrijd waren voor de Twentenaren dichtbij een doelpunt. Maar Luc Castaignos, Leroy Fer en Rasmus Bengtsson konden niet scoren waardoor FC Utrecht Europees voetbal gaat spelen.