vrijdag, 28. juni 2013 - 20:46 Update: 03-07-2014 0:55

Feijenoord eist milieuzones

Feijenoord eist milieuzones
Rotterdam

De deelgemeente Feijenoord roept het gemeentebestuur van Rotterdam op maatregelen te nemen om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren, zoals het uitbreiden van milieuzones. Een motie van GroenLinks, mede ondertekend door Feijenoord in Actie, Leefbaar Rotterdam, D66, PvdA, VVD en CDA, werd gisteren unaniem aangenomen.

 

 De deelraad wil dat het stadsbestuur verregaande maatregelen neemt om luchtvervuiling te beperken. Feijenoord heeft een aantal straten waar de normen voor luchtkwaliteit niet of krap gehaald worden, waaronder Laan op Zuid, de Posthumalaan, Hillelaan en de Strevelsweg.

'De gezondheid van bewoners wordt dagelijks verpest door vieze lucht, ook in onze deelgemeente', zegt GroenLinks-fractievoorzitter Jimmy Smet. 'Wij vinden daarom dat dit topprioriteit moet hebben.'

De luchtkwaliteit in Rotterdam is al jaren een van de slechtste in West-Europa. Daardoor is er een hogere kans dat kinderen te vroeg geboren worden en dat ongeboren kinderen groeiachterstanden vertonen. Ook kost de behandeling van longziekten en aandoeningen jaarlijks miljoenen euro's, terwijl ingrepen die de luchtkwaliteit niet altijd duur hoeven te zijn. GroenLinks kreeg steun van alle partijen in de deelraad voor het voorstel.

Provincie:
Tag(s):